Ik ben Petri van Otten. schrijver, ondernemer, voormalig hulpverlener, natuurliefhebber en huis-tuin en keukenfilosoof. 

In mijn leven zocht en kreeg ik altijd een podium waarop ik kon laten zien wat ik in huis had. Ik heb mezelf geëtaleerd door te acteren, cabaret en kennis te delen, maar schrijven is altijd de rode draad geweest. 

Enkele jaren geleden kwam ik op een kruispunt in mijn leven terecht. Ik was bijna dertig jaar werkzaam in de hulpverlening. Ambitieus en op den duur met de felbegeerde diploma’s ‘maatschappelijk werker, toegepaste psychologie en praktijkopleider’ op zak. Het zou de kroon op mijn werk moeten zijn, maar het tegenovergestelde was waar. Ik kreeg het gevoel dat het kooitje klaar was, maar het vogeltje zou verpieteren als het daarin zou blijven zitten. Het altijd knagende gevoel dat ik iets anders moest doen, kon ik niet meer onderdrukken. Zonder te weten waarin ik terecht zou komen, nam ik in 2016 ontslag en gaf me over aan een vrije val. 

Als vanzelf kondigde mijn liefde voor ‘schrijven’ zich weer aan. De verhalen borrelden op alsof ik de hele dag in een jacuzzi zat en ik was niet meer te stoppen. Ik ontwikkelde mezelf door de driejarige opleiding ‘literaire creatie’ in Mol (België) te volgen en schreef een manuscript (een psychologische roman) waar ik nu een uitgever voor zoek. Er ontstonden ludieke ideeën die ik realiseerde en ontwikkelde me als ondernemer. 

Als zelfstandige merkte ik dat het lastig is om op te vallen tussen de veelheid aan blogs, vlogs, filmpjes en advertenties op sociale media en in magazines en kranten. Eén ding werd me duidelijk. Het is belangrijk dat de klant je vertrouwt, het gevoel heeft dat hij/zij je al kent.

Nu is het tijd om andere ondernemers op het podium te zetten. Om hun onderneming tot leven te laten komen in een verhaal dat hun bedrijf etaleert. 

‘Als je iets over jezelf vertelt, maak je het anderen gemakkelijker om jou te vertrouwen.’